Kategoriat
Ei osastoa

Itsetuhon kestävöinti: (an)arkiston poetiikkaa

Tämä teksti on uudelleenmuokattu versio Laitos-numerossa (Tuli & Savu nro 86) julkaistusta esseestä. Jos arkiston käsite on nykyään käynyt epävakaaksi, sitä paremmin se sopii malliksi poetiikalle ja tekstien olosuhteille. Arkiston ja kirjallisuuden suhde on vanhastaan läheinen, koska edellinen usein säilyttää jälkimmäistä, mutta löytyy myös teoksia, joilla on arkistoon tietoinen ja aktiivinen suhde. Poetiikan mallina arkisto […]

Kategoriat
Artikkelit Ei osastoa

Vuoden 2023 teemat

Tuli & Savun vuoden 2023 teemat ovat: 1/2023 Abstrakti, ilmestyy huhtikuussa. 2/2023 Arkisto, ilmestyy kesäkuussa. 3/2023 Pyhä, ilmestyy loka-marraskuussa. 4/2023 Puhuja, ilmestyy joulukuussa. Tekstejä työstetään pitkin vuotta. Tarjoa juttuideaasi: tulijasavu@gmail.com.

Kategoriat
Ei osastoa nro 79 Sisällysluettelot

Nro 79

Kategoriat
Ei osastoa nro 77-78 Sisällysluettelot

Nro 77-78

Kategoriat
76 Ei osastoa Sisällysluettelot

Nro 76

Kategoriat
Ei osastoa

Kaksi runoa sarjasta ”Kuin hiuksesi kimaltaisivat: kertomus”

1. en ole vainoharhainen, mutta otsani: mutta otsallani: kimmeltää yksinäinen: hikipisara: en usko: tähän: että tuo rapiseva, käheä ääni: merkitsee: että ihoni: varisee irti kuin mikroskooppisen pienet lehdet: ne: en: ole koskaan tarttunut käsivarteesi: vääntänyt sitä nopealla liikkeellä sijoiltaan ja: paiskannut sinua: sängylle: välkkyvää säkkiä: en: usko että lattia: muuttuu nyt: en ole: nyt: tästä voi puhua: […]

Kategoriat
Ei osastoa T&S Blogi

Tuli&Savu-tuokion tunnelmia

Ensimmäinen Tuli&Savu-tuokio sujui odotuksien mukaisesti, eli oikein mukavasti. Yleisöä oli paikalla sopivasti. Esiintyjät olivat mainioita. Alla tunnelmakuvia tuokiosta.

Kategoriat
Ei osastoa

Heidelberg-sarja

Sivuille on lisätty kuvagalleria Heidelberg-merkkisellä tiikelipainokoneella painetuista töistä. Kuvat: Olli-Pekka Tennilä.