Kategoriat
Uutiset

Möröt valtaavat Helsingin Poetiikkakonferenssin

Aika: 25.-26.8.2012 klo 11-17
Paikka: Annantalo, Annankatu 30, Helsinki
Kutsupuhujat: runoilija-muusikko A.W. Yrjänä, kirjoittamisen professori Joyelle McSweeney, filosofi Reza Negarestani

Helsingin Poetiikkakonferenssi on kansainvälinen yleisölle avoin konferenssi kaikille poetiikan ja runouden kysymyksistä kiinnostuneille.

Vuonna 2012 konferenssin teemana on Mörkö; tekstuaaliset, todelliset, kuvitellut, historialliset, psykologiset, poliittiset, filosofiset aaveet, möröt ja peikot.

Poetiikkakonferenssin pääpuhujina ovat Joyelle McSweeney, Reza Negarestani ja A.W. Yrjänä. Joyelle McSweeney on Notre Damen yliopiston kirjallisuuden professori ja monialainen runoilija ja kirjailija. Reza Negarestani on iranilainen filosofi ja kirjailija, jonka geofilosofiaa, öljyä ja materialismia käsittelevä teoreettinen romaani Cyclonopedia (Re.press, 2008) on herättänyt laajaa keskustelua filosofien, kirjailijoiden ja taiteilijoiden keskuudessa. A. W. Yrjänä on muusikko ja runoilija, jonka mytologiasta, kansanperinteestä ja filosofiasta ammentavilla sanoituksilla on ollut suuri vaikutus kokonaiseen sukupolveen suomalaisen rock-musiikin ystäviä.

Helsingin Poetiikkakonferenssin järjestää runoyhdistys Nihil Interit yhteistyössä Runokuu-festivaalin, Annantalon kulttuurikeskuksen ja Kirjallisuudentutkijain seuran kanssa.

Lisätietoja Helsingin Poetiikkakonferenssin nettisivuilta:
http://poetiikkakonferenssi.fi/

Lisätietoja:
info@poetiikkakonferenssi.fi
tuottaja Teemu Manninen p. +358505850357

– – –

MONSTERS TAKE OVER THE VIII HELSINKI POETICS CONFERENCE

Time: August 25-26, 2012, from 11 AM to 5 PM

Place: Annantalo Arts Centre, Annankatu 30, Helsinki

Keynote speakers: poet-musician A.W. Yrjänä, prof. Joyelle McSweeney, philosopher Reza Negarestani

Helsinki Poetics Conference is international and interdisciplinary conference for poets, writers, literary scholars and other professionals taking place in Helsinki, Finland.

The theme for the 2012 Helsinki Poetics Conference is ”Monster – Poetry in the Age of Terror”. The conference examines the many literary and real monsters that plague our time as well as the times before us and beyond us.

Joyelle McSweeney is an assistant professor at the University of Notre Dame and a wide-ranging poet and writer. Reza Negarestani is an Iranian philosopher and the author of Cyclonopedia (Re.press, 2008), a theoretical novel on oil, materialism and geophilosophy, that has stirred an ongoing debate among philosophers, writers and artists alike. A. W. Yrjänä is a musician and a poet whose mythologically, folkloristically and philosophically inspired, symbolically versatile lyrics have been a major influence on a whole generation of Finnish rock fans.

The conference is organized by the poetry organization Nihil Interit in collaboration with the Finnish Literary Research Society, and it is a part of Runokuu (Poetry Moon), an international poetry festival in Helsinki.

Visit our website for more information:
http://poetiikkakonferenssi.fi/2012-helsinki-poetics-conference-monster/

Contact us:
info@poetiikkakonferenssi.fi
producer Teemu Manninen, tel +358505850357

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.