Kategoriat
Uutiset

Aleksei Parshtshikov (1954 – 2009)

parshchikov_publicity2_12272009Standfordin yliopiston slavistiikan, englannin kielen sekä luovan kirjoittamisen tiedekunnat pitävät 21. tammikuuta muistoseminaarin venäläiselle metarealisti-runoilijalle Aleksei Parshtshikoville (1954 – 2009).

Parshtshikov teki tutkimusta Standfordissa 1991 – 1993. Hän teki yhteistyötä kalifornialaisen Language Schoolin runoilijoiden kanssa ja esiintyi useasti Suomessakin 1990-luvun vaihteessa (antologia ”Päämäärä vie meitä ympyrää”). Englanniksi häneltä tuli käännösvalikoima ”Blue Vitriol” (Avec Books, 1994), jonka esipuheen on kirjoittanut Standfordin professori Marjorie Perloff.

Seminaarissa esiintyvät muun muassa Michael Palmer, Lyn Hejinian, Marjorie Perloff, Ilya Kutik, Mihail Epshtein, Andrew Wachtel, Jevgeni Ostashevski, Igor Ganikovski, Jukka Mallinen, Aleksandr Davydov, Darlene Reddaway.

Tuli&Savu julkaisee aiheesta tilaisuudessa esiintyvän kääntäjä Jukka Mallisen kirjoituksen.

Kirjoittanut Mikael Brygger

Mikael Brygger on helsinkiläinen päätoimitushenkilö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.