Kategoriat
Uutiset

Tuli&Savun 55. numero on ilmestynyt

Vieroitusoireena saattaa esiintyä päänsärkyä. Vieroitusoireena saattaa esiintyä kuulon herkistymistä. / Huone on niin täynnä mehiläisiä että ei oikein tiedä mitä ja mihin. Asetan kielelleni valkean pillerin / ja puraisen.

(Sinikka Vuolan runosarjasta ”Große Fuge”)

Tuli&Savun ”kirjaSin” on nähnyt päivänvalon. Pahoittelen lehden myöhästymistä; seuraavia numeroita tehdäänkin jo kynät ja koneet sauhuten. Nyt ilmestyneen numeron aiheena on ”kirjaSin”. Teema-artikkelissa Juri Joensuu ja Kristian Blomberg käsittelevät ”painotekniikan ja painetun runouden käyttämiä kirjaSimia”.

Numeron visuaalisen ilmeen ovat innoittaneet Olli-Pekka Tennilän kollegoidensa kanssa Heidelberg-merkkisellä tiikelipainokoneella tekemät kokeilut (katso kuvat) sekä aktivistinen julisterunous ja laajemmin -kirjallisuus, josta tunnetuin esimerkki nykypäivänä lienee ”Loesje-ryhmän” toiminta.

Tuli&Savun kotimaisesta runotarjonnasta huolehtivat tällä kerralla Sinikka Vuola, Olli-Pekka Tennilä, Virpi Alanen, Antti Arnkil, Mikko Viljanen, Satu Kaikkonen ja Jusu Annala (sekä muutama anonyyminä pysyttelevä henkilö). Osa runoista on erityisesti tilattu ja sovitettu lehden erikoista formaattia silmällä pitäen, mikä osaltaan vahvistaa numeron ainutkertaisuutta.

Pääkirjoitus ja sisällysluettelo lehtiarkistossa.

******

Seuraavan numeron teemana on ”lastenrunous, ruumis ja nonsense”.

Tuli&Savu 3/09 kartoittaa venäjänkielistä nykyrunoutta.

Lukuiloa,
t. Tuli&Savun toimitus

Kirjoittanut Mikael Brygger

Mikael Brygger on helsinkiläinen päätoimitushenkilö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.