Tuli&Savun kritiikki-numero on ilmestynyt

29.1.2009 :: Uutiset

Tuli&Savu 54 (4/2008) ”kritiikki” on ilmestynyt ja postitettu tilaajille!
 
Kritiikki-numero käynnistää Tuli&Savun ja Nihil-interitin kritiikki-painotteisen teemavuoden.

Tarjolla on hienoja esseitä: Virpi Alanen kirjoittaa  runokritiikin nykytilasta, Kristian Blombergin ja Juri Joensuun artikkeli käsittelee digitaalisen runouden ja videorunouden arvottamisesta. Numerossa myös englantilaisen kirjallisuuskritiikin isän Samuel Johnsonin mietteitä kirjallisuuskritiikistä sekä otteita Walter Benjaminin kirjallisuuskritiikin ohjelmaluonnoksista.

 

Tarjolla on kokeilevaa ja perinteistä kritiikkiä sekä lehden kriitikkojen puheenvuoroja. Mari Kosken, Lassi Hyvärisen, Marianne Mooren ja Gerard Macén numerossa julkaistavat runot lähestyvät kukin omalla tavallaan kritiikkiä. Runo&kuva-palstalla Francis Picabian visuaalisia runoja ja Tulentekoa-palstaakin täyttää tällä kertaa suomennos: Charles Bernsteinin ”Runoprofiloija”on hyödyllinen työkalu jokaisella runon kanssa kamppailevalle. (”Runoprofiloijan” kääntäjän nimi jäi epähuomiossa pois numerosta, tekstin on kääntänyt Mikael Brygger.)

 

Tutustu kritiikkinumeron pääkirjoitukseen ja sisällysluetteloon!


Voit seurata tämän jutun kommentteja tilaamalla RSS-syötteen. Voit kirjoittaa kommentin tai tehdä paluuviittauksen omasta blogistasi.

2 kommenttia

  1. Hemmetin hyvä numero. Jatkakaa!

  1. […] tuli&savu lehden kritiikkinumeron käteeni ensimmäinen huomio jonka tein oli sen haju, se haisi samalle ummehtuneelle painomusteelle […]

Kommentoi