Kategoriat
Uutiset

Tuli&Savun kritiikki-numero on ilmestynyt

Tuli&Savu 54 (4/2008) ”kritiikki” on ilmestynyt ja postitettu tilaajille!
 
Kritiikki-numero käynnistää Tuli&Savun ja Nihil-interitin kritiikki-painotteisen teemavuoden.

Tarjolla on hienoja esseitä: Virpi Alanen kirjoittaa  runokritiikin nykytilasta, Kristian Blombergin ja Juri Joensuun artikkeli käsittelee digitaalisen runouden ja videorunouden arvottamisesta. Numerossa myös englantilaisen kirjallisuuskritiikin isän Samuel Johnsonin mietteitä kirjallisuuskritiikistä sekä otteita Walter Benjaminin kirjallisuuskritiikin ohjelmaluonnoksista.

 

Tarjolla on kokeilevaa ja perinteistä kritiikkiä sekä lehden kriitikkojen puheenvuoroja. Mari Kosken, Lassi Hyvärisen, Marianne Mooren ja Gerard Macén numerossa julkaistavat runot lähestyvät kukin omalla tavallaan kritiikkiä. Runo&kuva-palstalla Francis Picabian visuaalisia runoja ja Tulentekoa-palstaakin täyttää tällä kertaa suomennos: Charles Bernsteinin ”Runoprofiloija”on hyödyllinen työkalu jokaisella runon kanssa kamppailevalle. (”Runoprofiloijan” kääntäjän nimi jäi epähuomiossa pois numerosta, tekstin on kääntänyt Mikael Brygger.)

 

Tutustu kritiikkinumeron pääkirjoitukseen ja sisällysluetteloon!

Kirjoittanut Henriikka Tavi

on helsinkiläinen runoilija ja kuuluu Tuli&Savun toimitukseen.

2 vastausta aiheeseen “Tuli&Savun kritiikki-numero on ilmestynyt”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.