huh huimausta II

23.6.2008 :: Uutiset

Juhlanumero 2/08  on postissa ja kolahtaa varmasti pian tilaajien postiluukuista. Irtonumerot ilmestyvät irtonumeromyymälöihin hieman viiveellä, ensi viikon kuluessa todennäköisesti. Sitä ennen: tutustu sisällysluetteloon, lue pääkirjoitus  !

Tuli&Savussa julkaistujen esseiden aateliin kuuluu ehdottomasti Olli Sinivaaran Metamorfoosi-numeroon (3/2003) kirjoittama  ”Olennaisen hiljaisuuden metamorfoosi”. Sinivaara kuvaa esseessään runon lukemista metamorfoosiksi, joka on muutaakka:  ”Siis kiero vanha akka, joka selkä vääränä kantaa muuta, akka joka ei ole muuta kuin muuta – ja siksi tietämättämme ikinuori, vielä astetta vastasyntyneempi kuin lukutapahtuma jossa sen myötä itse synnymme.”

Numero 3/2003 oli ensimmäinen Taideteollisen korkeakoulun kanssa yhteistyössä tehty Tuli&Savu. Myös numeron taittajat esittivät mutakasta oman tulkintansa. Kalle Järvenpään ja Anna Mattsonin lukuperformanssissa akka muuttaa muotoaan elefantiksi:

 

Lisää pohdintaa runouden lukemisesta sekä lukuperformansseja on luvassa vajaan kahden kuukauden kuluttua Helsingin Poetiikkakonferenssissa.   Lisälöytöjä aiempien vuosien Tuli&Savuista taas postautuu näille sivuille kesän kuluessa,  jo paljon ennen poetiikkakonferenssia.


Voit seurata tämän jutun kommentteja tilaamalla RSS-syötteen. Voit kirjoittaa kommentin tai tehdä paluuviittauksen omasta blogistasi.

Yksi kommentti

  1. […] 30, 2008 UbuWeb Posted by johannesknektman under taide   Karri Kokko kirjoittaa uudessa Tuli&Savu lehdessä UbuWebistä (Karri Kokko: Varastettua tavaraa. Tuli&Savu 2/2008), joka on […]

Kommentoi