Kategoriat
Uutiset

Hae runoilijoiden ja runouden kääntäjien residenssiin Italian Assisiin

Runoyhdistys Nihil Interit aloittaa yhteistyön Italian Assisissa sijaitsevan residenssin Arte Studio Ginestrellan kanssa. Yhdistys valitsee residenssiin 4-5 suomalaista runoilijaa tai runouden kääntäjää. Valituilla henkilöillä on mahdollista työskennellä residenssissä kahden kuukauden ajan. Myös lyhyempi residenssiaika (1 kk) on mahdollinen. Vuonna 2011 residenssiä haetaan touko- ja/tai kesäkuuksi 2011.

Residenssin kustannukset ovat 800 euroa / kk. Hintaan kuuluu majoitus yhden hengen huoneessa sekä aamupala. Runoilija vastaa residenssin kustannuksista sekä omista matkakuluistaan.

Kahden kuukauden oleskeluun residenssissä on mahdollista hakea residenssiavustusta Taiteen keskustoimikunnalta. Residenssiin valitut henkilöt vastaavat itse apurahojen hakemisesta. Apurahan hakuaika päättyy 31.3.2011.

Kuka voi hakea

Residenssiä voivat hakea kaikki taiteellisesti korkealaatuisen runokirjan julkaisseet tai muuten ansioituneet runoilijat tai kääntäjät. Myös työryhmät ja työparit voivat hakea. Työryhmien koko rajoitetaan 4 henkilöön. Italian kielen taito ei ole välttämätöntä mutta se on hyödyllistä.

Miten haetaan

Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulisi käydä ilmi seuraavat asiat:

– henkilötiedot
– työsuunnitelma
– perustelut, miksi hakee residenssiin
– ansioluettelo ja julkaisuluettelo

Lähetä hakemus tammikuun loppuun 31.1.2011 mennessä osoitteeseen Runoyhdistys Nihil Interit, Savilankatu 1B, toimisto 2, 00250 Helsinki. Kuoreen “Residenssihakemus”.

Hakija voi myös pyytää suosituksia 1-2 henkilöltä. Kirjalliset suositukset voi lähettää samaan osoitteeseen kuin hakemuksen.

Kuka päättää

Runoyhdistys Nihil Interitin hallitus tekee päätöksen residenssiin valittavista runoilijoista ja kääntäjistä. Valinta tehdään kolmihenkisen valitsijaryhmän esityksen pohjalta.

Tarkemmat tiedot: nihilinterit.wordpress.com

Lisätiedot:

Sirpa Kyyrönen
puh. 040 594 6191
sirpa.kyyronen@helsinki.fi

Kirjoittanut Mikael Brygger

Mikael Brygger on helsinkiläinen päätoimitushenkilö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.